Nincs engedélyezve a javascript.
Közös gyűjtőakciót indít a Baranya megyei települési könyvtáraknak a Csorba Győző Könyvtár és az Olvasás a Gyerekekért Alapítvány!

Közös gyűjtőakciót indít a Baranya megyei települési könyvtáraknak a Csorba Győző Könyvtár és az Olvasás a Gyerekekért Alapítvány!

2022. március 16.

Az olvasás nagyban segíti a fiatalok fejlődését, jövőbeni lehetőségeit, azonban néhány gyermek számára a könyvek elérhetősége csak a települési könyvtárban és az óvodában, iskolában adott, otthon nem. Ráadásul sok család – még ha tehetné is – nem szán elég időt a közös olvasásra.

A pécsi Csorba Győző Könyvtár és az Olvasás a Gyerekekért Alapítvány 2021. végén lépett együttműködésbe azzal a céllal, hogy együttes erővel támogassák a Baranya megyei települési könyvtárakat és közösségi tereket, amelyek kiemelt szerepet játszanak a térség gyermekeinek oktatásában, olvasóvá nevelésében.

Most pedig közös gyűjtésük által mindenkinek lehetősége van támogatni a települési könyvtárakat és kis olvasóikat!

Hogy milyen adományokat várnak?

  • gyermekbútorok (pl. kisasztal, kisszék, babzsákfotel)
  • papír-írószerek
  • kézműves, kreatív eszközök (pl. gyurma, gyöngyök, vízfesték)
  • társasjátékok, építőjátékok
  • sportszerek

  • A jó állapotú tárgyi felajánlásokat a pécsi Csorba Győző Könyvtár Tudásközpontban lévő regisztrációs pultjánál vagy fiókkönyvtáraiban gyűjtik 2022. március 16. és április 16. között.

    Minden adomány – legyen kicsi vagy nagy –hatalmas segítség. A Baranya megyében található támogatható intézmények listája, valamint azok tárgyi igényei azonban folyamatosan, mindenki számára elérhetők az Olvasás a Gyerekekért Alapítvány honlapján, így, ha most valakinek nincs is lehetősége csatlakozni a gyűjtéshez, magánszemélyként, intézményként vagy cégként az év hátralevő részében tud akár önállóan gyűjtést szervezni a gyermekek számára.

    Az Olvasás a Gyerekekért Alapítvány és a Csorba Győző Könyvtár vállalja az adományok eljuttatását a támogatható intézményekbe.

    Segíts nekünk, hogy minden gyermek és fiatal részesüljön az olvasás örömében!