Nincs engedélyezve a javascript.

Támogatható intézmények

A lista segítségével önállóan, intézmény/cég nevében vagy magánszemélyként is szervezhetsz adománygyűjtést az egyes támogatható intézmények számára. Hogy könnyedén tájékozódhass, mire is lenne szükségük a megfelelő olvasásnépszerűsítéshez, minden partnerünk feltüntette a számára szükséges tárgyi felajánlásokat.

Vedd fel velünk a kapcsolatot az info@olvasasagyerekekert.hu címen, és gondoskodunk róla, hogy tárgyi felajánlásaid eljussanak partnerintézményeinkbe, és általuk a támogatásra szoruló gyermekekhez!

Szűrők
Megye:
Intézmény:
Baksai Általános Iskola
Iskola
Baranya
A Baksai Általános Iskola 115 fős tanulói létszámmal működő intézmény évfolyamonként egy osztállyal. Az Ormánság szívében található székhelyintézménybe Siklósbodony, Ózdfalu, Tengeri, Téseny, Ócsárd körzetes falvakból tanulóink több mint a fele jár be falubuszokkal. Tanulóink nagy része hátrányos helyzetű családban él.
Szükséges tárgyi felajánlások:
általános iskolai korosztálynak megfelelő kortárs költők, írók művei, kötelező olvasmányok, képes ismeretterjesztő könyvek, szótárak
https://baksaiiskola.hu/
Bánfa Könyvtári, Információs és Közösségi Hely
Könyvtár/közösségi hely
Baranya
Bánfa a Szigetvári járásban, Szigetvártól délkeletre, Pécstől 30km-re fekvő hátrányos helyzetű zsáktelepülés. Lakosság számunk 210 fő, ebből 62 gyermek. A községben található, polgármesteri hivatal, kultúrház, könyvtár, katolikus templom. Faluház kialakítása van folyamatban, egy 2020. évben nyert pályázat jóvoltából. Sajnos nincs még egy olyan közösségi tér a faluban, ami minden korosztály számára megfelelne, ezért könyvtárunk ad helyet a különböző foglalkozásoknak.
Szükséges tárgyi felajánlások:
gyermekbútor (kisasztal, kisszékek), szőnyegre, kisebb babzsákfotelre
https://bkszr.csgyk.hu/banfa
Boldogasszonyfa Könyvtári, Információs és Közösségi Hely
Könyvtár/közösségi hely
Baranya
A Boldogasszonyfa Könyvtári, Információs és Közösségi Helyen gyakran tartok kézműves, kreatív foglalkozásokat elsősorban gyerekeknek, de előfordul vegyes korosztály is. A térségünk eléggé hátrányos helyzetű, sokszor alkotunk a természet kincseiből, illetve újrahasznosítunk.
Szükséges tárgyi felajánlások:
A tevékenység színesítéséhez nagy örömmel vennénk, ha kreatív anyagokhoz, papír-írószer, és egyéb, a foglalkozások során használható adományhoz tudnánk jutni.
https://bkszr.csgyk.hu/boldogasszonyfa
Bosta Könyvtári, Információs és Közösségi Hely
Könyvtár/közösségi hely
Baranya
Először is engedjék meg, hogy röviden bemutassam a településünket. Bosta község Pécstől 15 km-re található Árpád-kori település, a Mecseki és a Villányi hegység közötti vidék része. Völgyben fekvő roma és magyar lakta hátrányos helyzetű zsák település. Településünk lélekszáma 154 fő, fiatalodó település: a 14 – év alatti gyerekek száma 27 fő, a lakosság nagy részét az aktív korúak teszik ki 113-an, a 65 – éven felüliek száma14 fő. Iskola és óvoda nincs a településünkön, a bostai gyerekek a szomszédos településre Szalántára járnak. Civil szervezete nincs, nemzetiségi önkormányzata van a településünknek. Szegregált terület nem található Bostán. Bosta önkormányzata 2007-ben együttműködési megállapodást kötött a Csorba Győző Könyvtárral, azóta a településen élők számára nyilvános és ingyenes könyvtár működik. A Csorba Győző Könyvtár által az évek alatt a könyvtárunk bútorokkal, informatikai eszközökkel, 1000 fölötti könyvállománnyal és programokkal színesíti a közösségi életünket. Célunk a helyi identitástudat megerősítése a településünkön élő emberekben, legfőképpen a fiatal korosztályban. Közösség építő és közösség összekovácsoló szakkörök, klubok, kézműves foglalkozások és a szabadidő hasznos eltöltésének megteremtése a feladatunk az elkövetkezendő időkben. Amire szükségünk lenne: 2 – 3 db babzsák, színezők, kifestők, gyurmák, építőjátékok, gyöngyfűzéshez való kellékek. Bármilyen adományt szívesen fogadunk, ami a gyerekek kreatív fejlődéséhez hozzájárul.
Szükséges tárgyi felajánlások:
2 – 3 db babzsák, színezők, kifestők, gyurmák, építőjátékok, gyöngyfűzéshez való kellékek
https://bkszr.csgyk.hu/bosta
Dr. Illyés Sándor Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény
Iskola
Békés
Az intézmény fő profilja a kiemelt figyelmet igénylő tanulók nevelése-oktatása, fő feladata a sajátos nevelési igényű gyermekek és fiatalok óvodai és iskolai rendszerben történő ellátása. Jelenlegi létszámunk 130 fő. Tanulóink jelentős része hátrányos helyzetű, illetve halmozottan hátrányos helyzetű. Iskolánkban fontosnak érezzük, hogy a színvonalas oktatás mellett tartalmas szabadidős foglalkozásokat kínáljunk a gyermekeknek, ahol sikereket érhetnek el, kibontakoztathatják tehetségüket. Mivel számukra nagyon kevés lehetőség van a méltó versenyzésre, ezért évek óta mi magunk teremtünk lehetőséget a megmérettetésekre. A tantestületünk által szervezett versenyeken nemcsak a saját tanítványaink, hanem a régió bármely sajátos nevelési igényű gyermeke részt vehet.
Szükséges tárgyi felajánlások:
gyermekkönyvek, ismeretterjesztő kiadványok, sok képet, kevés szöveget tartalmazó képeskönyvek, egyszerűbb társasjátékok, memóriakártyák
http://bekesegymi.hu/
Drávaiványi Könyvtári, Információs és Közösségi Hely
Könyvtár/közösségi hely
Baranya
Drávaiványi község Baranya megyében, a Sellyei járásban található, az Ormánság nyugati részén helyezkedik el, Sellyétől mintegy 3,5 kilométerre délnyugatra. Drávaiványiban a gyerekek szinte mindegyike halmozottan hátrányos helyzetű, az elmúlt időszakban két alkalommal is jégverés és beázás sújtotta az épületet, ahol a könyvtár működik. Eláztak a babzsák fotelek és a társasjátékok is.
Szükséges tárgyi felajánlások:
Társasjáték, babzsákok, kreatív anyagok (színezők, kifestők, gyurmák...) A mi gyerekeink minden apró ajándékot szeretettel fogadnak.
https://bkszr.csgyk.hu/dravakeresztur
Egyházasharaszti Körzeti Általános Iskola
Iskola
Baranya
Intézményünk társadalmilag, gazdaságilag hátrányos helyzetű siklósi térségben található. Az iskola beiskolázási körzetének valamennyi települése és lakossága többszörösen hátrányos helyzetű. Jelenleg 92% a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók aránya az intézményben.
Szükséges tárgyi felajánlások:
modern, könnyen olvasható gyermekirodalom
https://altisk-eharaszti.edu.hu/
Endrőc Könyvtári, Információs és Közösségi Hely
Könyvtár/közösségi hely
Baranya
Endrőc egy 314 fős halmozottan hátrányos helyzetű zsáktelepülés, ahol a gyermekek létszáma térségünkben a második legmagasabb. 15 óvodáskorú és 21 általános iskolás gyermek él a faluban. Az olvasás nem túl népszerű a gyermekek körében, azonban játékos, kézműves foglalkozásokon szívesen részt vesznek, melyeket a könyvtárban szoktunk megrendezni. Egy-egy foglalkozás alkalmával lehetőségünk nyílna arra is, hogy elővegyünk pár könyvet és valamelyest bevonjuk a játékba az olvasást is.
Szükséges tárgyi felajánlások:
társasjátékok, kratív eszközök (ceruzák, ecsetek, filctolak, ollók, kartonpapír, papír, színes papír, bármilyen dekoranyag, stb…)
https://bkszr.csgyk.hu/endroc
Fazekasboda könyvtár és közösségi hely
Könyvtár/közösségi hely
Baranya
Alig 200 fős településünk tájházában kapott helyet a könyvtár. Olvasóink között sok az óvodás és iskolás. Fazekasbodán nincsenek oktatási intézmények, így a gyerekek egyetlen délutáni , hétvégi szórakozási lehetősége a könytár, ahol nagyon szeretnek kreatívkodni , kézműves foglalkozásokon részt venni.
Szükséges tárgyi felajánlások:
Szívesen fogadunk kreatívkodáshoz anyagokat, szinezőket, gyerekbútort, babzsákfoteleket.
https://bkszr.csgyk.hu/fazekasboda
Gödre Könyvtári, Információs és Közösségi Hely
Könyvtár/közösségi hely
Baranya
Gödrében általános iskola működik, ahova a gödrei és a környező települések nagyrészt hátrányos helyzetű gyerekei tanulnak. A könyvtáros egyben az általános iskola igazgatóhelyettese, aki nagyon sok foglalkozást tart a könyvtárban a gyerekeknek.
Szükséges tárgyi felajánlások:
babzsákok, kreatív anygok
https://bkszr.csgyk.hu/godre
Gödrei Körzeti Általános Iskola
Iskola
Baranya
Tanulóink a beás népcsoporthoz tartozó muncsán nyelvet beszélő cigány családok gyermekei. A cigány nyelv, a szokások, hagyományok megőrzése mellett nagy hangsúlyt fektetünk az olvasóvá nevelésre is. A zárt nyelvi közösség miatt szegényes szókinccsel érkeznek a gyerekek az iskolába. Iskolai könyvtárunk nincs.
Szükséges tárgyi felajánlások:
könyvcsomagok, babzsákok/ vastagabb párnák, 3m*4m szőnyeg, apróbb ajándék díjazottaknak.
http://altisk-godre.edu.hu/
Kiss Géza Általános Iskola és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola
Iskola
Baranya
Iskolánk a sellyei Kiss Géza Magyar- Horvát Kétnyelvű Nemzetiségi Általános Iskola egy halmozottan hátrányos helyzetű térségben helyezkedik el. Tanulóink nagy része nehéz anyagi körülmények között él, a mindennapi megélhetés is gondot jelent. Tanulóink nagy része a családdal nem jut el kulturális programokra, könyvet is csak ritkán kapnak ajándékba.
Szükséges tárgyi felajánlások:
mesekönyv, ifjúsági regény, 6 db puff, horvát nyelvű mesekönyv
http://sellyesuli.hu/
Magyarmegyke Könyvtári, Információs és Közösségi Hely
Könyvtár/közösségi hely
Baranya
Ajánlom szíves figyelmetekbe könyvtárunkat, nyitott házunkat ami sok közösségi program megrendezője és helyszíne. Éveken keresztül Tanoda is működött nálunk. Sajnos most nem kerültünk bele a nyertes pályázók körébe. Az éveken át hagyománnyá vált programokat a könyvtár keretein belül szervezzük meg. Az anyagi forrásaink szűkösek. Örülnénk és hálásak lennénk ha munkánkat, programjainkat támogatnátok.
Szükséges tárgyi felajánlások:
Szívesen fogadnánk kézműves eszközöket, írószereket , adventi dekorációhoz anyagokat, díszeket, illetve bábozás kellékeket.
Mekényes Könyvtári, Információs és Közösségi Hely
Könyvtár/közösségi hely
Baranya
Mekényesen viszonylag sok általános iskolás korú gyerek él. A könyvtáros sok foglalkozást tart a könyvtárban a gyerekeknek. Programmak, könyvtári foglalkozásokkal igyekszik bevonzani őket a könyvtárba, hisz más lehetőség a gyermekek számára nincs a településen.
Szükséges tárgyi felajánlások:
babzsákok, kreatív anyagok
https://bkszr.csgyk.hu/mekenyes
Mindszentgodisa Könyvtári, Információs és Közösségi Hely
Könyvtár/közösségi hely
Baranya
Mindszentgodisán általános iskola működik, ahova a mindszentgodisai és a környező települések nagyrészt roma,hátrányos helyzetű gyerekei tanulnak. A könyvtáros sok foglalkozást tart a könyvtárban a gyerekeknek.
Szükséges tárgyi felajánlások:
babzsákok, kreatív anyagok
https://bkszr.csgyk.hu/mindszentgodisa
Nyirádi Erzsébet Királyné Általános Iskola Dr. Szalai Miklós Tagintézménye
Iskola
Veszprém
Fő nevelési célunk a tanulók sokoldalú személyiségfejlesztése. Iskolánkban kiemelten, - szinte minden tantárgyba beépítve - kezeljük a tanulási képességek magas szintre történő fejlesztését. A kooperatív (együttműködésen-alapuló) tanulási technikák alkalmazása pedig a társas kapcsolatokban is gyümölcsözőnek bizonyul. Az ezek mellé kiépített informatikai oktatási háttér (számítógépek, digitális táblák, tananyagok) pedig a minél sokoldalúbb információs bázist biztosítják. Hisszük, hogy mindenki tehetséges valamiben, ezért tanulóinknak olyan tevékenységeket, versenyeket ajánlunk és biztosítunk, amelyekben kipróbálhatják magukat és ezáltal sikerélményhez jutnak. Ezt bizonyítják a szaktárgyi, tanulmányi versenyek és a középiskolai felvételik jó eredményei. Kiemelném még az első osztálytól tanóraként bevezetett Elmetorna tantárgyat, amit iskolánk egyedüliként alkalmaz a megyében. Ez a kompetenciafejlesztő program logikai, stratégiai, táblás és ősi játékokkal fejleszti a gyermekek gondolkodását, memóriáját, figyelmét, térlátását. A játék türelemre, önuralomra, toleranciára nevel. Megértik a gyerekek, hogy fontosak a szabályok, és azok betartása. Mivel a gyerekek tapasztalati úton tanulnak, nagyon eredményes módszer. S, ha mindezek ellenére valakinek mégis gondot okoz a tanulás, iskolánk gyógypedagógusa, fejlesztőpedagógusa és logopédusa egyéni vagy kiscsoportos fejlesztő foglalkozásokkal nyújt segítséget. Emellett helyben biztosítjuk a gyógytestnevelés foglalkozásokat is. Alsó tagozaton a napközi otthonban, felsőben a tanulószobán biztosítjuk a másnapi órákra történő felkészülést. Délutánonként számos szabadidős tevékenység közül választhatnak diákjaink: sport (zumba, foci, kosárlabda, gyógytestnevelés), szaktárgyi tehetséggondozó körök. Művelődési Ház pedig rendszeresen szervez kulturális programokat tanulóinknak. A környék gazdag természeti és épített látnivalói pedig mindig kínálnak kirándulásra alkalmas lehetőséget. Az étkezésben a speciális étrendet igénylő tanulóinknak is biztosítani tudjuk a diétás ebédet. Nyári időszakban táborokat szervezünk: évek óta, június végén, Zánkán pihenjük ki a tanév fáradalmait, de a helyben szervezett napközis jellegű Erzsébet táboraink is népszerűek diákjaink körében. Ökoiskola révén a környezet- és egészségtudatos szemléletformálás iskolánk fő profilja. Névadónk, Dr. Szalai Miklós, a "halimba füvespap" munkásságának példaként állítása tanulóink személyiségformálásának kiemelt és kihagyhatatlan lehetősége.
Szükséges tárgyi felajánlások:
Az iskolai élet színesítéséhez, az osztálytermek dekorációjához szívesen vennénk, ha kreatív anyagokhoz, papír-írószer, és egyéb, a foglalkozások során használható adományhoz tudnánk jutni.
https://www.szalaim-halimba.edu.hu/
Okorág Könyvtári, Információs és Közösségi Hely
Könyvtár/közösségi hely
Baranya
Nagyon örülnénk ha a könyvtáron keresztül kicsit fellendülhetne a faluban a közösségi élet, és ehhez szívesen fogadnánk a kreatív anyagok mellett, akár gyerekbútort is. Célunk egy gyereksarok megvalósítása a könyvtárban, ahol korábbi szakmai tapasztalataimat felhasználva különböző foglalkozásokat tudnék tartani a településen élő gyerekeknek, ezzel ösztönözve őket a könyvtár használatára és bízva a közösségi élet fellendülésében.
Szükséges tárgyi felajánlások:
Kreatív anyagok és eszközök (színes papírok, ceruzák; olló; vonalzó; kézműves eszközök; anyagok), gyerekbútor
https://bkszr.csgyk.hu/okorag
Pécsi Éltes EGYMI
Iskola
Baranya
Törekszünk arra, hogy tanulóinkat felkészítsük a lehető legtartalmasabb életre, a lehető legteljesebb társadalmi beilleszkedésre. Folyamatosan erősítjük intézményünk nyitottságát annak érdekében, hogy a nálunk tanuló gyermekek értékei minél szélesebb körben ismertté válj anak.Intézményünk— többek között- az Oktatási Hivatal Bázisintézménye, Akkreditált kiváló tehetségpont, Ökoiskola, Boldog Óvoda és Örökös Boldog Iskola címeket nyerte el. Küldetésnyilatkozatunk: „Minden gyermeket elfogadunk olyannak, amilyen - azzá neveljük, amivé válni képes annak érdekében, hogy életesélyei a lehetőségeikhez képest a legjobbak legyenek.” „Minden gyermeket elfogadunk olyannak, amilyen - azzá neveljük, amivé válni képes annak érdekében, hogy életesélyei a lehetőségeikhez képest a legjobbak legyenek.” Ennek jegyében kitartóan azon munkálkodunk, hogy a gyermekeket befogadói élményekhez jutassuk, ehhez a folyamathoz és a pedagógiai program megvalósításához kapcsolódik iskolánk könyvtára is. Tanulóink bevezetése a képek, az elvont jelek és az olvasás világába speciális feladat, ami rendszerszemléletú megközelítést igényel, éppen ezért olyan módszereket alkalmazunk, melyek feloldják a tanulási nehézségekkel küzdő gyermekek gátjait.Mi segítené könyvtári munkát? BOOKR Kids Mesetár egy élményalapú, interaktív, animált hangoskönyveket tartalmazó alkalmazás, ami kifejezetten a gyerekeknek szóló digitális könyvtár fejlesztő játékokkal. Többek között a szövegértési, digitális kompetenciák fejlesztését segíti
Szükséges tárgyi felajánlások:
tabletek, képes, ismeretterjesztő könyvek
http://eltesm-pecs.edu.hu/kapcsolat.html
Sámod Könyvtári, Információs és Közösségi Hely
Könyvtár/közösségi hely
Baranya
Sámod egy 190 fős kis falu, ahol még egy pár éve előszeretettel jártak felnőttek és gyermekek a könyvtárba! Ez mára sajnos megváltozott, ezért szeretnénk ha a gyerekek is vissza találnának az olvasás, a mese és a kreatívkodás világába.
Szükséges tárgyi felajánlások:
kreatív anyagok (papír, színes papír, anyagok, fonalak stb...), kreatív eszközök (papír vágó olló, vonalzó, körző stb...)
https://bkszr.csgyk.hu/samod
Szalkszentmártoni Petőfi Sándor Általános Iskola
Iskola
Bács-Kiskun
166 diákunk több, mint egyharmada különleges bánásmódot igénylő tanuló. Minden tanuló számára biztosítani kívánjuk az esélyegyenlőséget, a hátrányokkal küzdő tanulók számára a képesség- kibontakoztató foglalkozásokat, melyek lehetővé teszik számukra a sikeres integrációt, illetve azt, hogy képesek legyenek megfelelni a sikeres társadalmi beilleszkedés követelményeinek. A tehetségfejlesztésnek kiemelt szerepet szánunk, hiszen az iskolának, a pedagógusnak kiemelt szerepe és felelőssége van a tehetségek felkutatásában és kibontakoztatásában. A mindennapi nevelő és oktató munkában szeretnék elérni, hogy olyan légkör formálódjon, melyben tanulóink otthon érezhetik magukat. Minden gyermek számíthat a pedagógusok jóindulatú segítségére tanulmányi munkájában és életének egyéb problémáiban. Hangsúlyt helyezünk a művészeti nevelésre, a sportra.
Szükséges tárgyi felajánlások:
társas játékok, gyermek és ifjúsági könyvek, sportszerek
https://petofi-szszmarton.edu.hu/
Szebény Könyvtári Információs, Közösségi Hely
Könyvtár/közösségi hely
Baranya
Szebény község, Mohácstól 25 km-re fekvő kistelepülés. Az Iskola, óvóda megszűnt. A gyerekek három különböző faluba járnak oktatásra. Az intézményt főleg ők látogatják, itt találkozhatnak. Szükség lenne egy gyereksarokra, ahol kulturáltan, az igényeiknek megfelelő környezetben tölthetnék a szabadidejüket. Nemsokára nagyobb helyre költözik a könyvtár, így a terület adva lesz ehhez. A támogatást előre is köszönjük szépen!
Szükséges tárgyi felajánlások:
Gyerekbútor,( kisasztal, kisszékek) kisebb babzsákfotel, babzsák, olyan polc, amire úgy lehet felhelyezni a könyveket, hogy azok eleje látszon.
https://bkszr.csgyk.hu/szebeny
Szent Imre Katolikus Általános Iskola
Iskola
Baranya
A siklósi Szent Imre Katolikus Általános Iskola a Pécsi Egyházmegye által fenntartott intézmény, amely elsősorban Siklós város és vonzáskörzete számára biztosít katolikus általános iskolai oktatást-nevelést. Az intézmény alapvető ismertetőjele, hogy világnézetileg elkötelezett. Ez nem azt jelenti, hogy ide csak katolikus gyerekek járhatnak. Beiratkozhatnak más vallású, sőt hitoktatásban nem részesült gyerekek is. Intézményünk fontos sajátossága, hogy felvállalja a térség hátrányos helyzetű tanulóit. Jelenleg általános iskolai és általános iskolai gyógypedagógiai oktatás folyik intézményünkben, évfolyamonként egy-egy osztállyal. 7 éve foglalkozunk magyar nyelvű roma/cigány nemzetiségi képzéssel.
Szükséges tárgyi felajánlások:
ifjúsági regények, ismeretterjesztő kiadványok, olvasósarok kialakításához bútorok és ülő alkalmatosságok
http://szentimresiklos.hu/
Szentlászló Könyvtári, Információs és Közösségi Hely
Könyvtár/közösségi hely
Baranya
Szentlászló a Dél- Zselicben fekvő kistelepülés. A könyvtárunkban már kialakítottunk egy kis gyereksarkot, ahol a gyerekek szívesen nézegetik a mesekönyveket, rajzolgatnak. Szeretnénk részt venni ebben a kezdeményezésben, köszönettel fogadnánk minden támogatást. Rendszeresen szervezünk kreatív foglalkozásokat, ezért szükségünk lenne mindenféle kreatív eszközökre és gyermekbútorra. Segítő támogatásukat előre is köszönjük.
Szükséges tárgyi felajánlások:
kreatív eszközök (színes ceruzák, festék, ecsetek, filctollak, filc lapok, karton lapok, ollók, fonalak, színes szalagok), egy kis asztal négy kisméretű székkel, egy játéktároló doboz
Vásárosbéc Könyvtári, Információs és Közösségi Hely
Könyvtár/közösségi hely
Baranya
Vásárosbéc egy festői kis falu a Zselic szívében. Ebben a hátrányos helyzetű, 220 fős zsákfaluban már kezd pezsegni a közösségi élet, hála a színes programoknak és az aktív lakosságnak. A könyvtári munkában a legfontosabb feladatnak a gyerekek bevonását, szemléletformálását tartjuk, számukra szeretnénk minél különlegesebb programokat szervezni. Könyvtári berendezésünk kielégítő, fejlesztő játékokra és érdekes, izgalmas társasjátékokra lenne még szükségünk.
Szükséges tárgyi felajánlások:
fejlesztőjátékok, társasasjátékok
https://bkszr.csgyk.hu/vasarosbec
Versendi Általános Iskola
Iskola
Baranya
Versend Pécstől kb. 30 km-re fekszik a Mohács felé vezető főúton. A település hátrányos helyzetű falu, önálló iskolával, ahova kizárólag a helyi gyerekek járnak. A 90 tanuló 100%-a roma származású, mintegy 70%-a halmozottan hátrányos helyzetű. A szülők nagy része alkalmi munkákból él, s többen nehéz anyagi helyzetben vannak.
Szükséges tárgyi felajánlások:
tanszerek, mesekönyvek, ifjúsági könyvek, állatos albumok, könyvek, kis méretű ülőalkalmatosság
http://altisk-versend.edu.hu/weboldal/
Vokányi Általános Iskola
Iskola
Baranya
A Vokányi Általános Iskola Grundschule Wakan Baranya megyében, Vokány településen található. Intézményünkbe mindössze két kicsiny faluból járnak diákok (Vokány és Kistótfalu). Vokány sváb település, jelentős a német kisebbség aránya a faluban. Éppen ezért iskolánk német nemzetiségi általános iskola. Intézményünkbe jelen pillanatban 82 diák jár. A tantestületünk is hasonlóan szerény képet mutat, 12 fő pedagógus tanítja a gyerkőcöket. A szakmai munkánkat továbbá egy iskolatitkár és egy takarítónéni segíti. Iskolánkat kicsiny volta miatt családias légkör jellemzi. A gyerekek nagy odafigyelést kapnak, hiszen a tanári karból többen a faluban laknak, így nem csak diákok ők, hanem szomszédok, ismerősök, barátok is. A gyermekek tanulási képessége az országos kompetenciamérés alapján az átlag közelinek számít, a kistelepülések vonatkozásában mérhető adatoknál viszont az országos átlagnál jobbak az eredmények.
Szükséges tárgyi felajánlások:
gyermek- és ifjúsági könyvek, puffok, egy-egy olvasmány-feldolgozó munkafüzet
https://altisk-vokany.edu.hu/index.php/8-hirek/3-kalandra-fel-2